Demontarea miturilor despre industria hârtiei.
Lumea presei a primit destul de multe predicții pesimiste în ultimele două decenii. Digitalizarea s-a întâmplat și mulți au prezis dispariția presei. Mulți cred că imprimarea tradițională este un mediu învechit și dăunător mediului înconjurător. Este oare acest lucru adevărat?
La Optiprint, demontăm miturile. Citiți mai jos miturile despre imprimare, producție și utilizarea hârtiei care s-au dovedit a fi false.
Mitul 1 – Imprimarea va înlocui complet media tipărită
Nu este niciun secret că imprimarea tradițională este în declin. Mai ales în domeniul presei tipărite, unde volumul de ziare și reviste tipărite scade treptat și în multe cazuri publicațiile chiar au închis ușile. Cu toate acestea, imprimarea există de peste două secole și va găsi întotdeauna un loc în propriul său mod.
Este adevărat că digitalizarea a schimbat stilul de viață al tuturor. Utilizarea ecranelor și a dispozitivelor digitale a crescut. Citim, de asemenea, cărți sub formă de cărți electronice.
Cu toate acestea, mulți au recurs la citirea cărților fizice. Oamenii au realizat că citirea unei cantități mari de conținut de pe un ecran ore în șir este obositoare și uneori incomodă. Manipularea cărții oferă o abordare personală. Atingem și mirosim cartea. Hârtia conține compuși organici care se descompun treptat și dau cărții un miros special. Simțul mirosului nostru este situat aproape de centrul de memorie din creierul uman. Cercetările arată că mirosul unei cărți evocă amintiri pe care altfel nu le-am putea reactiva deliberat și trezește sentimente de nostalgie. (Bembibre și Strlič, 2017)
Cercetările arată că de 25 de ori mai puțini oameni din Slovenia citesc cu ajutorul dispozitivelor de citit electronice decât cei care citesc publicații tipărite. Piața de media digitală slovenă este încă subdezvoltată și modestă și este puțin probabil ca imprimarea să înlocuiască complet media tipărită.